Jakt på pengar i grannlandet

I helgen blev det ett besök på paintballbanan. Riktigt kul och kan varmt rekommendera paintball som aktivitet med jobbkollegor eller polare. Du kan hyra all utrustning på plats. Hyrde en paintballbössa på plats men hade med egna jaktkläder som jag använde under dagen. Finns mycket att välja på när det gäller jaktkläder, läs mer om du vill kika på ett par plagg.

Vi spelade i ett industriområde med gamla fabriker. Två lag tävlade mot varandra och uppgiften var att fånga det andra lagets flagga. Mitt lag vann första omgången och förlorade andra matchen. Ett par paintballkulor som träffade mig studsade utan att gå sönder. Eftersom det var lite kallt utomhus sved det rätt bra i huden när man blev träffad.

Totalt spelade vi i 2 timmar och därefter blev det lunch på Burger King. Mina jaktkläder blev smutsiga och jag kastade ned dem i tvättmaskinen när jag kom hem. Läs mer om du vill kika på jaktkläder för män.

Kvällen blev lugn och jag passade på att se klart TV-serien Exit på SVT play. Exit handlar om ett gäng norska aktiemäklare. De är minst sagt extrema i sina beteenden och om serien speglar verkligheten är det ganska anmärkningsvärt hur de behandlar omvärlden.
Börsen är deras arbetsområde. Man förstår att möjligheterna att tjäna pengar ökar när du är i rätt krets och får tillgång till bolagsinformation som andra missar. Exempel på detta är olika affärer inom näringslivet som skådespelarna i TV-serien får veta långt innan den offentliggörs. Det ger huvudrollsinnehavarna möjligheter att handla aktier i god tid och sälja när aktien gått upp i värde. Tror att ordet för sälja i dessa sammanhang är just ”exit” och det är även det passande namnet på TV-serien.

Moralkompassen hos aktiemäklarna navigerar helt utifrån deras intressen och behov. För att kunna leva det liv de önskar köps en våning där gänget tar droger och bjuder in eskorter till festliga evenemang.

TV-serien sägs bygga på en intervju med finansmän från Oslos finanskvarter, vissa delar i serien är nog lite kryddade.

Lämna ett svar