Klä dig i friluftskläder och vandra längs skogsstigar

En polare som är jägare brukar tipsa mig om en butik som har bra utbud på friluftskläder. Företaget heter Jägarliv och har en nätbutik där du kan handla kläder. Jag är inte insatt i sortimentet, men ska kika igenom deras hemsida så snart jag får tid.

Jag är ofta ute och vandrar i skogen med tält och Trangia spritkök. Det blir att helgerna spenderas i skogen och man får en skön avkoppling från jobbet på vardagarna. Jag brukar ha med mig torrfoder eller burkmat som jag värmer upp. När jag har lite flyt med fisket blir det ibland en stekt abborre.

Friluftslivet är underbart, man får frisk luft i lungorna och aktiverar sig mer än vanligt. Man behöver inte köpa dyra friluftskläder för att ge sig ut i skog och mark. Det viktiga är att anpassa kläderna efter det aktuella vädret. Vill du sova ute i naturen kan du ta med dig tält eller kolla upp var det finns vindskydd. Ett vindskydd är perfekt för övernattning, du behöver dock ta med dig sovsäck eller något annat som kan hålla dig varm om det blir kallt väder.

På kvällen är det härligt att tända upp en brasa. Det brukar inte vara svårt att hitta en eldplats om man har med sig en mobiltelefon. Du Googlar bara efter vindskydd med eldstad i det område du ska befinna dig i. Tänk på att du behöver ha virke för att kunna elda. Antingen kan du ta med dig ved att elda eller så samlar du ihop lite torra kvistar och grenar när du är ute i skogen.

Om du gillar korv med bröd kan jag varmt rekommendera dig att packa med detta när du är på tur i skogen. Det är riktigt gott med korv som grillas över öppen eld i naturen.

Lämna ett svar